In the second of our two posts about Bury Court, we look at the garden designed by Christopher Bradley-Hole.

The front garden was a later addition to Bury Court and provides a contrast to the courtyard garden. This garden is designed around a formal grid pattern of rusted steel-edged beds and gravel paths and the garden is planted with swathes of tall grasses mixed with carefully selected flowering perennials to create a dream-like meadow feel.* A contemporary reflective pool and seating area are at its heart.

DSC_0053

The linear design of the seating area ties in with the grid pattern of the garden layout. The spaces between the wooden uprights provide framed vistas of the surrounding garden.

DSC_0052

The arching stems and golden flowerheads of the grass Stipa gigantea stand out amongst the greenery of the surrounding foliage.

DSC_0073

Hakonechloa macra ‘Alboaurea’ cascades over the side of the corten steel edging.

DSC_0059

The dark pool reflects the sky and the foliage of the grasses that run alongside.

DSC_0082

The masses of rich red bottle brush-like flowers of Sanguisorba officinalis form a silhouette  against the sky.

DSC_0069

DSC_0064

One of the paths that intersect the garden flanked either side by deep borders filled with different grasses and perennials.

DSC_0050

A mass planting of Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’. The upright stems and form of the grass echo the vertical wooden panels of the building.

Further information:

Bury Court – http://www.burycourtbarn.com

Christopher Bradley-Hole – http://www.christopherbradley-hole.co.uk

*Source – http://www.burycourtbarn.com

Photo Credits: Garden Design Eye

Advertisements